Vacature voor de jeugdbescherming

In de jeugdbescherming werken is voor veel mensen emotioneel belastend. De jeugdbescherming is bedoelt voor jeugdigen die begeleiding nodig hebben of een directe interventie. De jeugdbeschermer heeft nauw contact met de persoon in kwestie, zijn naasten in kwestie (al dan niet een familielid of opvang), eventueel een betrokkene van Veiligheid en Justitie en de organisatie van de bescherming zelf. 

Ervaringen van medewerkers
Hoe kun je het beste een indruk krijgen van werken in de jeugdzorg? Als je opzoek bent naar vacatures ben je dat doorgaans omdat je interesse of aanleg ligt bij een baan in de jeugdzorg. Misschien ben je zelf al eens in aanraking geweest met jeugdzorg of 'wil je graag jongeren helpen'. Ervaringen lezen is wat anders dan ervaringen horen, daarom moedigen wij je ook aan om eens in gesprek te gaan met zoveel ervaringsdeskundigen als mogelijk. Zij kunnen je vertellen, met emotie en bewegingen, welke ervaringen zij hebben meegemaakt en hoe hun werk in elkaar steekt. Verder kun je misschien via hen terecht bij een vacature of doe je andere nuttige contacten op. Een jeugdzorghelper kan begonnen zijn met de Bachelor Psychologie, die op veel Universiteiten binnen Nederland te volgen is (zoals de Universiteit Utrecht). Ook is de opleiding Pedagogiek een lijn richting een baan in de jeugdzorg. Ook deze opleiding wordt veel in Utrecht gevolgd. 

Organisaties
Veel organisaties vragen ervaring voor een baan. Maar hoe kun je ervaring hebben als je net uit je opleiding rolt? Daarom wordt aangeraden om tijdens je opleiding vrijwilligerswerk bij organisaties te doen. Dit, zodat je met zoveel mogelijk verschillende aspecten van het werk in aanraking komt. En dit ook kunt aantonen. Daar hechten organisaties veel waarde aan (soms meer dan aan een opleiding). Doorgaans vragen zij mensen met emotionele stabiliteit, mensen die niet op een roze wolk leven. Wellicht zul je 'bittere' mensen tegenkomen, die door de jaren heen zoveel situaties hebben meegemaakt en weinig vooruitgang zien bij veel van de jongeren die zij proberen te 'helpen'. Deze mensen zullen je snel van je 'ik wil jongeren helpen'- droom proberen af te helpen, enkel omdat zij er niet in geslaagd zijn. Wel kunnen zij je veel vertellen over de bitterheid die rest wanneer ook zij begonnen met goede bedoelingen en geschokt door zeer ernstige situaties, niet vooruit zijn gekomen met degene die zij probeerde te helpen.

Jeugdbescherming vacature
Zul je een jeugdbescherming vacature vinden bij een uitzendbureau? Ja, kijk eens op de site van Advizo.


Delen